Jednoduchý recept

Chlebové žemle

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 38481

Ingredience

2 kávová lžička Droždí
500 g Mouka polohrubá
1 špetka Sůl
350 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 437 kcal
Kilojoule 1 829kJ
26% Sacharidy 92 g
2% Tuky 2 g
11% Sodík 225 mg
27% Bílkoviny 15 g

Chlebové žemle postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme droždí a zalijeme 100ml vlažné vody. Necháme ve vodě rozpustit, přidáme všechnu mouku a špetku soli. Těsto lehce promícháme, zakryjeme a dáme na 15 minut na teplé místo kynout. Do těsta přidáme dalších 100ml vody a pořádně promícháme. Pokud je těsto stále málo vlhké, přidáme další vodu.

2

Těsto pak vyklopíme na pomoučený pracovní stůl, kde minimálně 5 minut hněteme. Poté opět vložíme zpět do mísy a necháme hodinu a půl kynout.

3

Těsto rozdělíme na 8 kousků a vytvarujeme kulaté žemle. Dáme do trouby a pečeme na 220 stupňů cca 40 minut. Poté vyndáme a nůžkami nastřihneme žemle křížem na povrchu. Vrátíme do trouby a pečeme dalších 25 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept