Čínská polévka s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čínská polévka s rajčaty
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 38490 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
2 ks | Cibulka jarní |
1 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
8 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
1500 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 512,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,9mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Omáčka sójová, Petržel - nať, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Čínská polévka s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | V hrnci ve vývaru povaříme očištěnou, nastrouhanou mrkev a nasekanou cibulku. Přilijeme sójovou omáčku, rozšlehaná vejce a osolíme. |
2 | Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, nakrájíme na dílky a zprudka osmažíme na oleji. Přidáme je do polévky. |
3 | Polévku ještě 2 minuty povaříme a ozdobíme nasekanou petrželkou. |