Toasty s čedarem a pivem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Toasty s čedarem a pivem
Toasty s čedarem a pivem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (78%) |
ID receptu: | 38494 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
200 g | Chléb toastový |
15 g | Hořčice |
2 špetka | Pepř cayenský |
100 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
200 g | Sýr Čedar |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 237,6mg |
Draslík | 178,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Pepř cayenský, Sýr Čedar, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Toasty s čedarem a pivem postup přípravy receptu:
1 | Toastové krajíčky chleba opečeme v topinkovači, čedar nastrouháme. |
2 | Do rendlíku nalijeme pivo, přisypeme čedar a povaříme dohusta. Odstavíme, ochutíme cayenským pepřem, hořčicí, nakonec vmícháme žloutky. |
3 | Vzniklou směsí pomažeme toasty v silné vrstvě a krátce zapečeme pod grilem nebo v rozpálené troubě. |
4 | Toasty upravíme na talířky a podáváme jako teplý předkrm. |