Jednoduchý recept

Květák smažený ve strouhané housce

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept
1 1 Květák smažený ve strouhané housce 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 3850

Ingredience

1 ks Květák
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
200 ml Olej rostlinný
4 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
1000 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 599 kcal
Kilojoule 2 505kJ
5% Sacharidy 19 g
74% Tuky 55 g
13% Sodík 267 mg
20% Bílkoviny 11 g

Květák smažený ve strouhané housce postup přípravy receptu:

1

Květák uvaříme do poloměkka v osolené vodě.

2

Rozebereme jej na růžičky, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance.

3

Květák usmažíme na oleji.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Květák smažený ve strouhané housce
Dnes jsem dělala u nás oblíbený smažený květák a chtěla bych poopravit tento recept. Na 10 porcí, kdy jedna porce už smaženého květáku váží 200 g potřebujeme zhruba 1600 - 2000 g květáku, 30g soli, 2 - 3 vejce (podle velikosti)+ 200 ml mléka, 150 g hladké mouky, 400 - 450 g strouhanky a 300 - 400 g oleje na smažení. Takže já za sebe recept nemůžu doporučit, jelikož neodpovídají gramáže. Např. 2,5ks květáku se nemůže usmažit v 51 mililitrech oleje.sorry

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept