Kančí guláš s drůbežími játry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí guláš s drůbežími játry
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 38510 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
600 ml | Hovězí vývar základní |
300 g | Játra kuřecí |
600 g | Kančí bok |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
0,5 kávová lžička | Nové koření mleté |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
50 g | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce | Sádlo vepřové škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 285,0mg |
Draslík | 547,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 1,1mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,4mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Játra kuřecí, Kmín drcený, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kančí bok, Mouka pšeničná hladká, Nové koření mleté, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Kančí guláš s drůbežími játry postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme nadrobno, maso nakrájíme na kostky, játra nakrájíme na kousky, feferonky zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, česnek prolisujeme. |
2 | Na sádle zpěníme cibuli, přimícháme maso, orestujeme, přidáme mletou papriku, zamícháme a zalijeme vývarem. Přidáme česnek, koření, protlak, sůl a pod poklicí dusíme. |
3 | Když je maso téměř měkké, přidáme játra, která jsme osmažili na oleji, feferonky, podle potřeby přilijeme vodu a dodusíme. Guláš zahustíme moukou, kterou jsme rozmíchali ve vodě a chvíli provaříme. |