Kančí guláš s fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí guláš s fazolemi
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 38513 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
500 g | Cibule |
250 g | Fazole bílé v mírně slaném nálevu |
1 kg | Kančí plec |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
2 kávová lžička | Majoránka |
0,5 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
2 ks | Paprika zelená |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sádlo vepřové škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
600 ml | Voda pitná |
300 g | Zelí kysané |
Na jíšku | |
---|---|
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 8,0mg |
Draslík | 193,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kančí plec, Kmín drcený, Majoránka, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole bílé v mírně slaném nálevu, Pepř černý mletý, Zelí kysané, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Kančí guláš s fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme nadrobno, maso nakrájíme na kostky, česnek prolisujeme, zelí scedíme a pokrájíme, papriky zbavíme semen a nakrájíme na kostky, fazole scedíme a necháme okapat. |
2 | Na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso a orestujeme. Vmícháme mletou papriku, zalijeme vodou, přidáme česnek, sůl, pepř, kmín a dusíme. |
3 | K poloměkkému masu přimícháme papriky, zelí, majoránku, zašleháme jíšku, je-li třeba, přilijeme vodu a guláš ještě alespoň dvacet minut za častého míchání povaříme. Na závěr vmícháme fazole a necháme je prohřát. |