Recept

Vepřové bochánky se šlehačkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 3853

Ingredience

50 g Anglická slanina
50 g Houby nakládané
50 g Hovězí uzený jazyk
500 g Maso mleté - mix
4 polévková lžíce Mouka polohrubá
1 špetka Muškátový květ
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Rozmarýn čerstvý
250 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí
1 ks Vejce slepičí
1 stroužek Česnek
50 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 188 kcal
Kilojoule 788kJ
1% Sacharidy 2 g
22% Tuky 16 g
4% Sodík 84 mg
14% Bílkoviny 8 g

Vepřové bochánky se šlehačkou postup přípravy receptu:

1

Slaninu nakrájíme nadrobno, smícháme s mletým masem, prolisovaným česnekem, šunkou, vejcem a bílkem. Ochutíme muškátovým květem, rozmarýnem, pepřem a solí.

2

Ve šlehačce rozmícháme mouku a máslo a přivedeme k varu. Zahříváme za stálého míchání dokud hmota nezhoustne. Poté ji promícháme s masovou směsí a naplníme jí tukem vymazané formičky asi ze dvou třetin.

3

Troubu předehřejeme na 180C.

4

Formičky naskládáme do pekáčku, do poloviny zalijeme vodou a pečeme ve vodní lázni 40-45min. Hmota musí být propečená i ve středu.

5

Ve vypnuté troubě necháme chvíli vychladnout, vyklopíme a podáváme při pokojové teplotě, ozdobené uzeninou, nakládanými houbami a šlehačkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept