Jednoduchý recept

Hovězí maso na zázvoru se smetanou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 38549

Ingredience

150 g Cibule
600 g Hovězí maso zadní
40 g Hořčice
25 g Mouka pšeničná hladká
3 g Pepř černý mletý
400 g Rýže dušená
80 g Slanina vepřová
100 ml Smetana 16% (pochoutková)
5 g Sůl
25 g Zázvor celý
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 476 kcal
Kilojoule 1 992kJ
9% Sacharidy 34 g
27% Tuky 20 g
41% Sodík 824 mg
70% Bílkoviny 39 g

Hovězí maso na zázvoru se smetanou postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na čtyři plátky, cibuli nadrobno, zázvor nastrouháme najemno, slaninu pokrájíme na drobné kostičky, česnek prolisujeme.

2

Plátky masa po obvodu nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme slabou vrstvou hořčice.

3

V hrnci rozškvaříme sádlo, přidáme plátky masa a zprudka na sádle osmahneme z obou stran. Přisypeme cibuli, zázvor s česnekem, orestujeme, podlijeme vodou a dusíme doměkka.

4

Necháme vysmahnout na tuk, zaprášíme moukou, krátce orestujeme, podlijeme vodou, provaříme, přidáme smetanu, ještě krátce povaříme na požadovanou hustotu a odstavíme.

5

Plátky masa upravíme na talíře, doplníme dušenou rýží a přelijeme omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept