Srnčí řízky zapečené s hruškou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí řízky zapečené s hruškou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 38552 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Hrušky |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
80 ml | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
600 g | Srnčí kýta |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 30% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 40,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrušky, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Srnčí kýta, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Srnčí řízky zapečené s hruškou postup přípravy receptu:
1 | Srnčí kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme, opepříme a osolíme. Hrušku oloupeme, vykrojíme jádřinec, nakrájíme na silné plátky a osmažíme na másle. |
2 | Řízky osmažíme na oleji a přeložíme do zapékací mísy. Na každý řízek položíme plátek hrušky, posypeme ustrouhaným sýrem a v předehřáté troubě zapečeme. |