Jednoduchý recept

Bulgur se zeleninou a žampiony

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 38568

Ingredience

200 g Bulgur
100 g Celer řapíkatý
150 g Mrkev kořen
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Olej olivový
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 polévková lžíce Petržel - nať
150 g Pórek
180 g Sýr Eidam cihla 30%
2 kávová lžička Sůl
0,5 polévková lžíce Tymián čerstvý
4,1 dl Voda pitná
0,5 dl Vývar zeleninový
2 stroužek Česnek
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 430 kcal
Kilojoule 1 800kJ
14% Sacharidy 51 g
137% Tuky 103 g
24% Sodík 490 mg
42% Bílkoviny 23 g

Bulgur se zeleninou a žampiony postup přípravy receptu:

1

Bulgur dáme do hrnce, přilijeme vodu, přidáme lžičku olivového oleje se lžičkou soli a přivedeme k varu. Pomalu vaříme 2-3 minuty, pak hrnec zakryjeme a necháme 20 minut odstát.

2

Omyjeme tymián, petrželovou nať, bylinky drobně pokrájíme a odložíme do misky.

3

Očistíme a omyjeme mrkev, řapíkatý celer, pórek a česnek. Pórek s celerem pokrájíme na nudličky, mrkev na malé kostičky. Česnek drobně posekáme. Očištěné a omyté žampiony pokrájíme na plátky. Tvrdý sýr nastrouháme.

4

V hrnci rozpálíme máslo s olejem, nejdříve osmažíme česnek, pak přimícháme ostatní zeleninu, žampiony, promícháme a smažíme 2 minuty. Přidáme 0.5 dl zeleninového bujonu a pod pokličkou dusíme 5-7 minut.

5

Po 20 minutách do bulguru přimícháme nakrájené bylinky s dušenou zeleninou a žampiony.

6

Ochutíme solí, pepřem, rozdělíme na talíře, posypeme sýrem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept