Kapusta dušená s vepřovým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapusta dušená s vepřovým masem
Kapusta dušená s vepřovým masem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 38576 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 ml | Bešamel |
400 g | Brambory vařené |
3 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
250 g | Kapusta hlávková |
3 g | Pepř černý mletý |
50 g | Slanina vepřová |
5 g | Sůl |
400 g | Vepřová plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 81,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 85,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Brambory vařené, Česnek, Cibule, Kapusta hlávková, Slanina vepřová, Sůl, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kapusta dušená s vepřovým masem postup přípravy receptu:
1 | Vepřové maso nakrájíme na kostky, slaninu na nudličky, kapustu rozčtvrtíme a vyřízneme košťál, cibuli pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. |
2 | V hrnci rozškvaříme slaninu, přidáme maso s cibulí, orestujeme, přiložíme kapustu, zakryjeme a chvilku podusíme. Podlijeme troškou vody, osolíme, opepříme, přidáme trochu bešamelu, promícháme a dusíme odkryté. Pár minut před koncem dušení přidáme česnek a dovaříme. |
3 | Podáváme s vařenými bramborami. |