Palec nahoru
1
Palec dolu
0
3
Dobrý recept
3 1 Risi bisi 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 38580

Ingredience

120 g Cibule
300 g Hrášek
60 g Máslo čerstvé
3 g Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
300 g Rýže loupaná
60 g Sýr Parmezán
5 g Sůl
1 l Vývar drůbeží
2 stroužek Česnek
60 g Šunka parmská

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 828 kcal
Kilojoule 3 465kJ
22% Sacharidy 79 g
30% Tuky 23 g
78% Sodík 2 g
34% Bílkoviny 19 g

Risi bisi postup přípravy receptu:

1

Rozpálíme máslo. Když pění, přidáme nasekanou cibuli, kostičky parmské šunky, drcený česnek a smažíme s občasným zamícháním 3-5 minut, až je cibule sklovitá, ale ještě nezbarvená.

2

Přisypeme rýži a promícháme. Přidáme hrášek a koření.

3

Zalijeme polovinou vývaru a stále mícháme nad mírným plamenem, až se tekutina vsákne. Přidáme znovu vývar a postup opakujeme.

4

Postupně přidáváme vývar tak dlouho, až je rýže měkká a směs je hustá a krémovitá. Mělo by to trvat asi 25 minut.

5

Servírujeme horké, posypané nasekanou petrželovou natí a parmezánem.

Komentáře a hodnocení

 
natasha.angel.diabol
Risi bisi
hmmmm

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
3
Dobrý recept