Kroupová kaše se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kroupová kaše se smetanou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 38581 |
Kategorie: | Sladké kaše |
Ingredience
120 g | Cukr krupice |
10 g | Cukr vanilka |
200 g | Kompot višňový |
350 g | Kroupy ječné |
0,8 l | Mléko plnotučné |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
0,8 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 70,0mg |
Draslík | 38,6mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 930,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kompot višňový, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Kroupy ječné, Mléko plnotučné, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kroupová kaše se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Kroupy propereme ve studené vodě, necháme okapat. Do hrnce dáme svařit mléko s vodou a solí, do vroucího mléka vhodíme kroupy a na mírném ohni vaříme, dokud se tekutina nevsákne. Poté odstavíme. Vmícháme cukr a vanilkový cukr, zakryjeme poklicí a necháme dojít. Vychladlé kroupy semeleme na masovém strojku, rozdělíme do jednotlivých misek, pokryjeme kopečkem šlehačky a ozdobíme okapanými kompotovanými višněmi. |
Poznámka
Místo šlehačky můžeme použít vanilkový krém.