Květák smažený v sýrovém těstíčku

35 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
357 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
25 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Květák vložíme do osolené vroucí vody a povaříme 10 minut. Scedíme a necháme okapat. Vychladlý květák rozebereme na velké růžičky. V misce rozkvedláme vejce se solí a pepřem, přisypeme strouhanku, strouhaný sýr, promícháme, rozředíme mlékem nebo smetanou a vypracujeme řidší těsto. Necháme chvilku odležet, než strouhanka nasákne tekutinu. V pánvi rozehřejeme máslo, růžičky obalíme v těstíčku a na másle osmažíme ze všech stran dorůžova. Můžeme smažit i ve fritovacím hrnci, potom na každou růžičku položíme kousek másla a necháme rozpustit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 14. 10. 2015
Květák smažený v sýrovém těstíčku
Květák smažený v sýrovém těstíčku je dobrota. Recept mohu doporučit, protože vám nezabere ani tak moc času. Doporučuji koupit květák u zelináře. Jsou to mnohem větší hlavy než v hypermarketech a chuť je úžasná – tedy pokud víte, kde nakupovat. Ten náš prodejce je skvělý.