Záhorácký závitek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Záhorácký závitek
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 386 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 g | Česnek |
100 g | Cibule |
20 g | Cukr krupice |
1 g | Kmín celý |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 g | Pepř černý mletý |
67 g | Slanina vepřová |
30 g | Sůl |
50 g | Tuk |
1000 g | Vepřový bok |
700 ml | Voda pitná |
330 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 81,3mg |
Draslík | 293,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 40,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cukr krupice, Kmín celý, Slanina vepřová, Sůl, Tuk, Vepřový bok, Voda pitná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Záhorácký závitek postup přípravy receptu:
1 | Vepřový bůček opláchneme, zbavíme kostí a kůže a nakrájíme jej na plátky. |
2 | Maso naklepeme, potřeme česnekem utřeným se solí a naplníme vychladlou směsí z podušeného zelí a ostatních surovin. Plátky zavineme a převážeme režnou nití nebo upevníme párátkem. |
3 | Závitky na povrchu osolíme, poprášíme prosátou moukou a naskládáme do vymaštěného kastrolu. Zprudka je zapečeme v troubě, podlijeme je vodou a za občasného přelévání vlastní šťávou upečeme doměkka. |
4 | Měkké závitky přendáme do jiného kastrolu, zbavíme je nití či párátek, šťávu dosolíme a přecedíme na závitky. |
5 | Nakonec vše krátce podusíme. |
6 | Příprava náplně: Slaninu nakrájíme na nudličky, částečně roztavíme a osmahneme na ni oloupanou, najemno nakrájenou cibuli. |
7 | Do základu přidáme kysané zelí, osolíme, okmínujeme, přisladíme a opepříme. |
8 | Směs krátce podusíme a necháme vychladnout. |