Recept

Květákovo - brokolicový gratin

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 3860

Ingredience

1 ks Brokolice
0,5 ks Květák
625 ml Mléko polotučné
70 g Mouka pšeničná hladká T 650
80 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Strouhanka
150 g Sýr Eidam cihla 45%
100 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 402 kcal
Kilojoule 1 683kJ
7% Sacharidy 25 g
33% Tuky 25 g
31% Sodík 617 mg
38% Bílkoviny 21 g

Květákovo - brokolicový gratin postup přípravy receptu:

1

Jednotlivé růžičky brokolice a květáku povaříme asi 6-8minut ve vodě a scedíme.

2

Troubu předehřejeme na 180C.

3

Oválnou zapékací mísu vymažeme máslem a vložíme květák a brokolici.

4

V kastrolu rozehřejeme máslo, zaprášíme moukou a uděláme světlou jíšku. Odstavíme a za stálého míchání přiléváme mléko. Poté ještě asi 3min povaříme. Ochutíme solí, pepřem a zalijeme zeleninu v míse.

5

Oba sýry nastrouháme, promícháme se strouhankou a brokolici s květákem posypeme. Pečeme 20-30min až povrch zezlátne.

6

Podávat můžeme i jako přílohu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept