Recept

Polévka s hrachem a zvěřinou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 38607

Ingredience

Na vaření hrachu
300 g Hrách loupaný
600 ml Voda pitná
Na dušení hub
50 g Houby sušené
100 ml Voda pitná
Na zvěřinový vývar
1 ks Cibule
500 ml Hovězí vývar základní
500 g Kančí plec
2 kávová lžička Majoránka
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
30 g Paprika mletá sladká
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
1 kávová lžička Sůl
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 406 kcal
Kilojoule 1 699kJ
11% Sacharidy 41 g
15% Tuky 12 g
18% Sodík 358 mg
64% Bílkoviny 36 g

Polévka s hrachem a zvěřinou postup přípravy receptu:

1

Hrách necháme namočený přes noc ve vodě, poté ho uvaříme doměkka, scedíme a přepasírujeme. Usušené houby namočíme, poté udusíme, scedíme a pokrájíme. Cibuli nakrájíme najemno, česnek prolisujeme, maso nakrájíme na kostičky.

2

Na sádle zpěníme cibuli, vmícháme maso a restujeme. Poté přidáme mletou papriku, pepř, promícháme, přilijeme vývar a pomalu vaříme, až je maso měkké.

3

V silnostěnném hrnci usmažíme z másla a mouky světlou jíšku, zašleháme do ní postupně vývar a povaříme zhruba čtvrt hodiny, vývar občas promícháme od dna, aby se nepřichytil. Do vývaru přidáme česnek, prolisovaný hrách, přilijeme maso s vývarem, houby, sůl a majoránku. Polévku ještě asi lehce provaříme.

Poznámka

K polévce podáváme chlebové nebo houskové krutony.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept