Rýžové rolky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžové rolky
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 38609 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
80 g | Hovězí maso zadní |
360 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
1. Koření na rýži | |
---|---|
100 g | Lopuch kořen |
50 g | Mrkev kořen |
17 ml | Ocet vinný |
0,5 ks | Okurka salátová |
13 ml | Olej sezamový |
70 g | Ředkev |
3 g | Sůl |
200 ml | Voda pitná |
2.Kořenící omáčka | |
6 g | Cukr krupice |
27 ml | Omáčka sójová |
5 ml | Víno rýžové čínské |
15 ml | Voda pitná |
3. Kořenící omáčka | |
1,4 g | Česnek |
2,3 g | Cibule |
2 g | Cukr krupice |
2 ml | Olej sezamový |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
12 ml | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 g | Řasa Nori |
2 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 83g |
---|---|
Cholesterol | 134,3mg |
Draslík | 244,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 206,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná, Ocet vinný, Okurka salátová, Olej sezamový, Ředkev, Sůl, Voda pitná, Cukr krupice, Víno rýžové čínské, Voda pitná, Česnek, Cibule, Cukr krupice, Olej sezamový, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Lopuch kořen, Mrkev kořen, Omáčka sójová, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Řasa Nori mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Rýžové rolky postup přípravy receptu:
1 | Suroviny na kořenící omáčky promícháme. Rýži namočíme na 30 minut a necháme okapat a nakrájíme na nudličky okurku, mrkev a ředkev. Nudličky salátové okurky jemně prosolíme, necháme 5 minut uležet a potom je vymačkáme v utěrce. Kořen lopuchu oloupeme a naložíme do octa. Hovězí maso opláchneme pod tekoucí vodou, nakrájíme na kostičky a marinujeme v kořenící omáčce s řasami a česnekem, kterou jsme si připravili. Vejce ochutíme solí, rozšleháme a usmažíme z nich tenké omelety. |
2 | Rýži přivedeme k varu v hrnci s vodou a vaříme 4 minuty, potom oheň zmírníme a vaříme 3 minuty. Když rýže nabobtná, vaříme ji dále na mírném plameni 10 minut. Po uvaření rýži ochutíme solí a sezamovým olejem. |
3 | Na rozehřátém oleji orestujeme nakrájenou mrkev a nudličky okurky. Na další pánvi orestujeme kousky kořene lopuchu, které zalijeme připravenou kořenící omáčkou, a potom je restujeme i s omáčkou dalších 10 minut. |
4 | Omeletu nakrájíme na proužky. Na střední teplotě orestujeme dále plátky řas. Na orestované plátky řas rozložíme vařenou rýži, kousky připravené mrkve, marinované okurky, masa, lopuchu a proužky vaječných omelet. |
5 | Orestované řasy, které jsme naplnili připravenými surovinami, zavineme do válečků o průměru 4 cm,a ty potom nakrájíme na kolečka. Servírujeme studené, jako předkrm. |