Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 38609

Ingredience

80 g Hovězí maso zadní
360 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
500 ml Voda pitná
1. Koření na rýži
100 g Lopuch kořen
50 g Mrkev kořen
17 ml Ocet vinný
0,5 ks Okurka salátová
13 ml Olej sezamový
3 g Sůl
200 ml Voda pitná
70 g Ředkev
2.Kořenící omáčka
6 g Cukr krupice
27 ml Omáčka sójová
15 ml Voda pitná
5 ml Víno rýžové čínské
3. Kořenící omáčka
2,3 g Cibule
2 g Cukr krupice
2 ml Olej sezamový
2 polévková lžíce Olej stolní
12 ml Omáčka sójová
1 špetka Pepř černý mletý
2 g Sůl
2 ks Vejce slepičí
1,4 g Česnek
6 g Řasa Nori

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 458 kcal
Kilojoule 1 915kJ
24% Sacharidy 85 g
7% Tuky 5 g
31% Sodík 613 mg
28% Bílkoviny 16 g

Rýžové rolky postup přípravy receptu:

1

Suroviny na kořenící omáčky promícháme. Rýži namočíme na 30 minut a necháme okapat a nakrájíme na nudličky okurku, mrkev a ředkev. Nudličky salátové okurky jemně prosolíme, necháme 5 minut uležet a potom je vymačkáme v utěrce. Kořen lopuchu oloupeme a naložíme do octa. Hovězí maso opláchneme pod tekoucí vodou, nakrájíme na kostičky a marinujeme v kořenící omáčce s řasami a česnekem, kterou jsme si připravili. Vejce ochutíme solí, rozšleháme a usmažíme z nich tenké omelety.

2

Rýži přivedeme k varu v hrnci s vodou a vaříme 4 minuty, potom oheň zmírníme a vaříme 3 minuty. Když rýže nabobtná, vaříme ji dále na mírném plameni 10 minut. Po uvaření rýži ochutíme solí a sezamovým olejem.

3

Na rozehřátém oleji orestujeme nakrájenou mrkev a nudličky okurky. Na další pánvi orestujeme kousky kořene lopuchu, které zalijeme připravenou kořenící omáčkou, a potom je restujeme i s omáčkou dalších 10 minut.

4

Omeletu nakrájíme na proužky. Na střední teplotě orestujeme dále plátky řas. Na orestované plátky řas rozložíme vařenou rýži, kousky připravené mrkve, marinované okurky, masa, lopuchu a proužky vaječných omelet.

5

Orestované řasy, které jsme naplnili připravenými surovinami, zavineme do válečků o průměru 4 cm,a ty potom nakrájíme na kolečka. Servírujeme studené, jako předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept