Recept

Kančí roláda s nádivkou z fazolí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 38610

Ingredience

500 ml Hovězí vývar základní
1,2 kg Kančí bok
0,5 kávová lžička Kmín drcený
0,5 kávová lžička Sůl
Na nádivku
100 g Fazole bílé v mírně slaném nálevu
100 ml Mléko polotučné
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 polévková lžíce Petržel - nať
150 g Rohlíky bílé
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
4 stroužek Česnek
Na omáčku
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
100 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 393 kcal
Kilojoule 1 645kJ
6% Sacharidy 21 g
16% Tuky 12 g
24% Sodík 470 mg
89% Bílkoviny 50 g

Kančí roláda s nádivkou z fazolí postup přípravy receptu:

1

Fazole scedíme a necháme okapat, rohlíky nakrájíme na kostičky a navlhčíme mlékem, česnek prolisujeme, petrželovou nať nasekáme.

2

V míse smícháme fazole, namočené rohlíky, polovinu česneku, petrželovou nať, mletou papriku, pepř, sůl a řádně promícháme.

3

Kančí vykostěný bok rozřízneme na plát, natřeme nádivkou, srolujeme, potřeme zbylým česnekem, osolíme, posypeme kmínem a převážeme provázkem.

4

Roládu vložíme do pekáče, podlijeme vývarem a v předehřáté troubě pečeme, až je maso měkké. Během pečení maso přeléváme výpekem, obracíme a je-li třeba, přilijeme teplou vodu.

5

Upečenou roládu vyjmeme, zbavíme provázku a maso držíme na teple. Vypečenou šťávu zredukujeme, vmícháme mouku, orestujeme, poté zašleháme vodu a alespoň čtvrt hodiny povaříme. Hotovou omáčku přecedíme.

6

Roládu naporcujeme a podáváme přelitou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept