Pečené brambory na kachním sádle

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
145 kcal
Bílkoviny
6 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
6 g
Vápník
75 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nakrájené brambory dáme do velkého hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Vaříme 1 minutu a procedíme.
  • 2
    Brambory vrátíme do nádoby, zatřeseme jimi na mírném plameni, aby se jejich povrch zdrsnil a usušily se.
  • 3
    Na pekáč dáme tuk, silně ho rozehřejeme a nasypeme brambory.
  • 4
    Promícháme je s tukem, aby se obalily. Pečeme v předehřáté troubě na 220 °C a občas je obrátíme. Po 45-60 minutách, když jsou měkké, křupavé a zlatavé, je osolíme a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.