Jednoduchý recept

Skotské dalamánky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 38620

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
2 kávová lžička Droždí
175 ml Mléko polotučné
500 g Mouka polohrubá
1 špetka Sůl
175 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 233 kcal
Kilojoule 974kJ
13% Sacharidy 48 g
2% Tuky 1 g
6% Sodík 112 mg
15% Bílkoviny 8 g

Skotské dalamánky postup přípravy receptu:

1

Do mísy nalijeme polovinu mléka a vody, přidáme droždí a cukr. Necháme cca pět minut droždí v míse rozpouštět. Poté přidáme mouku a špetku soli a vše zamícháme. Postupně přidáváme mléko a vodu, dokud nezískáme lepkavé těsto.

2

Těsto vyklopíme na pracovní stůl a minimálně pět minut hněteme,dokud nezískáme pevné ale pružné těsto. Následně těsto necháme na teplém místě přikryté utěrkou kynout alespoň jednu hodinu. Po hodině těsto lehce promícháme a necháme ještě 15 minut kynout.

3

Těsto rozdělíme na 8 dílů, ze kterých vytvarujeme cca 1,5 cm vysokou placku, kterou dáme na plech a pořádně posypeme moukou. Ještě předtím, než dáme těsto do trouby, necháme dalších 30 minut kynout. Pak už jen stačí doprostřed každé placky udělat palcem důlek a vložit do trouby, kde pečeme 15 minut při 200 stupních Celsia.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept