Pistolety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pistolety
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 38625 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 kávová lžička | Droždí |
500 g | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Sůl |
375 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 132,8mg |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 29,3mg |
Vláknina | 67,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pistolety postup přípravy receptu:
1 | Droždí nasypeme do mísy a přidáme 300 ml vody. Necháme pět minut droždí rozpouštět ve vodě, poté přidáme mouku a špetku soli. Těsto promícháme, aby vzniklo měkké těsto. Zakryjeme a necháme 20 minut kynout na teplém místě. |
2 | Těsto vyklopíme na pomoučený pracovní stůl a minimálně 5 minut hněteme. Těsto pak vrátíme do mísy a necháme další hodinu a půl kynout na teplém místě. Poté těsto lehce promícháme a opět necháme 45 minut kynout. |
3 | Těsto rozdělíme na 8 kousků a vytvarujeme z nich kuličky. Kuličku posypeme moukou a stlačíme rukojetí vařečky natolik, že nám kuličku téměř rozdělí vejpůl. Pak každou pistoletu posypeme moukou a dáme na plech. Plech zakryjeme a necháme ještě 25 minut kynout. Pak už jen stačí dát do trouby a nechat péct při 220 stupních Celsia cca 20 minut. |