Jednoduchý recept

Francouzská bageta ala pšeničný klas

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 38626

Ingredience

1 kávová lžička Droždí
500 g Mouka pšeničná hladká
1 špetka Sůl
375 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 867 kcal
Kilojoule 3 628kJ
50% Sacharidy 181 g
4% Tuky 3 g
14% Sodík 286 mg
50% Bílkoviny 28 g

Francouzská bageta ala pšeničný klas postup přípravy receptu:

1

Droždí nasypeme do mísy a přidáme 300 ml vody. Necháme pět minut droždí rozpouštět ve vodě, poté přidáme mouku a špetku soli. Těsto promícháme, aby vzniklo měkké těsto. To zakryjeme a necháme 20 minut kynout na teplém místě.

2

Těsto vyklopíme na pomoučený pracovní stůl a minimálně 5 minut hněteme. Těsto pak vrátíme do mísy a necháme další hodinu a půl kynout na teplém místě. Poté těsto lehce promícháme a opět necháme 45 minut kynout.

3

Těsto rozdělíme na dva stejně dlouhé díly a vytvarujeme bagetu asi 30 cm dlouhou. Bagetu nožem rozřežeme na 6 částí a dáme k sobě tak, aby každá část byla lehce nakřivo opačným směrem části předešlé. Takto připravenou bagetu dáme na plech a necháme ještě 25 minut kynout. Pak už jen stačí dát do trouby a nechat péct při 220 stupních Celsia cca 25 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept