Nádivka z kančí kýty s uzeným masem

95 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
767 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
58 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Uzené maso nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme. Vše smícháme v míse, přidáme pepř, sůl. Kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a poklademe rovnoměrně nádivkou. Řízky zavineme, ovážeme provázkem a vložíme do kastrolu na nakrájenou cibuli, kterou jsme zpěnili na sádle. Závitky osmažíme, přelijeme vývarem, vsypeme kmín a pod poklicí dusíme, až je maso měkké. V mezičase na másle osmažíme očištěné, na plátky nakrájené žampiony. Udušené závitky vyjmeme, zbavíme provázku a držíme na teple. Do šťávy zašleháme jíšku, podle potřeby přilijeme vodu a omáčku vaříme na mírném ohni alespoň čtvrt hodiny. Poté omáčku přecedíme, přidáme žampiony, smetanu a minutu povaříme. Závitky podáváme přelité omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.