Recept

Nádivka z kančí kýty s uzeným masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 38628

Ingredience

1 ks Cibule
600 ml Hovězí vývar základní
600 g Kančí kýta
0,5 kávová lžička Kmín drcený
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
0,3 kávová lžička Sůl
Na vaření brambor
200 g Brambory
500 ml Voda pitná
Na nádivku
1 špetka Pepř černý mletý
0,3 kávová lžička Sůl
200 g Uzené maso vařené
1 stroužek Česnek
Na jíšku
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
Na žampiony
0,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
100 g Žampiony čerstvé
Na omáčku
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
80 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 761 kcal
Kilojoule 3 183kJ
4% Sacharidy 14 g
77% Tuky 58 g
25% Sodík 508 mg
74% Bílkoviny 42 g

Nádivka z kančí kýty s uzeným masem postup přípravy receptu:

1

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Uzené maso nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme. Vše smícháme v míse, přidáme pepř, sůl.

2

Kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a poklademe rovnoměrně nádivkou. Řízky zavineme, ovážeme provázkem a vložíme do kastrolu na nakrájenou cibuli, kterou jsme zpěnili na sádle. Závitky osmažíme, přelijeme vývarem, vsypeme kmín a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.

3

V mezičase na másle osmažíme očištěné, na plátky nakrájené žampiony.

4

Udušené závitky vyjmeme, zbavíme provázku a držíme na teple.

5

Do šťávy zašleháme jíšku, podle potřeby přilijeme vodu a omáčku vaříme na mírném ohni alespoň čtvrt hodiny. Poté omáčku přecedíme, přidáme žampiony, smetanu a minutu povaříme.

6

Závitky podáváme přelité omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept