Recept

Kančí závitky na víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 38629

Ingredience

200 g Anglická slanina
1 kg Kančí kýta
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
0,3 kávová lžička Sůl
600 ml Voda pitná
Na omáčku
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
20 g Máslo čerstvé
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 polévková lžíce Petržel - nať
120 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,3 kávová lžička Sůl
180 ml Víno bílé
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 581 kcal
Kilojoule 2 430kJ
1% Sacharidy 4 g
49% Tuky 37 g
21% Sodík 420 mg
88% Bílkoviny 50 g

Kančí závitky na víně postup přípravy receptu:

1

Petrželovou nať nahrubo nasekáme, očištěné žampiony nakrájíme na plátky.

2

Kančí kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a poklademe plátky slaniny. Řízky zavineme, převážeme nití a osmažíme na sádle. K závitkům přidáme mletou papriku, zamícháme, podlijeme vodou a pod poklicí dusíme, až je měkké.

3

Udušené závitky vyjmeme, zbavíme nití a držíme na teple.

4

Do šťávy přidáme žampiony, petrželovou nať, víno, sůl, pepř a smetanu, v níž jsme rozšlehali mouku. Omáčku povaříme, zpět vložíme závitky, vmícháme máslo a prohřejeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept