Recept

Italské chlebové tyčinky

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 38630

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
2 kávová lžička Droždí
500 g Mouka pšeničná hladká
3 polévková lžíce Olej olivový
10 g Sezam - semena
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
325 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

2% Kalorie 42 kcal
Kilojoule 175kJ
2% Sacharidy 7 g
1% Tuky 1 g
1% Sodík 20 mg
2% Bílkoviny 1 g

Italské chlebové tyčinky postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme droždí a zalijeme ho 125 ml vlažné vody. Necháme pět minut droždí rozpouštět, přidáme lžičku cukru. Přidáme mouku, špetku soli a lžičku oleje. Vše zamícháme a přidáváme popřípadě vodu do té doby, dokud nebude těsto příjemně lepkavé.

2

Těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní desku a minimálně pět minut hněteme. Pak zakryjeme utěrkou a necháme 10 minut kynout. Poté opět minimálně pět minut hněteme.

3

Těsto nyní vytvarujeme do obdélníku 30 x 20 cm vysokého asi 1,5 cm a necháme opět 15 minut kynout. Obdélník nakrájíme podélně na čtyři stejně dlouhé kousky a ty rozdělíme na dalších cca 10 kousků, které vytáhneme do co nejdelší délky a dáme na plech. Mezi tyčinkami necháme vždy dostatek místa, aby se v troubě neslepily.

4

Proužky na závěr potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovým semínkem. Pečeme na 200 stupňů Celsia cca 20 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept