Kančí kýta s kořeněnou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí kýta s kořeněnou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 38640 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kg | Kančí kýta |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
100 ml | Olej rostlinný |
2 ks | Paprika červená |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
50 g | Žampiony čerstvé |
Na omáčku | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Kari koření |
80 ml | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
500 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
0,5 kávová lžička | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 306,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 860,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,4mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín drcený, Olej rostlinný, Paprika červená, Sůl, Žampiony čerstvé, Česnek, Chilli paprička, Cibule, Kari koření, Olej rostlinný, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kančí kýta, Pepř černý mletý, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kančí kýta s kořeněnou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Kýtu nakrájíme na kousky, naklepeme, opepříme, osolíme, přidáme kmín, strouhanou cibuli rozmíchanou v oleji, promícháme a pod fólií necháme přes noc v chladničce. |
2 | Papriku zbavíme semen a nakrájíme na kostky, žampiony očistíme a nakrájíme na půlky. |
3 | Na omáčku zpěníme cibuli na oleji, přidáme prolisovaný česnek, konzervovaná krájená rajčata i s nálevem, na nudličky nakrájenou chilli papričku bez semen, kari koření, sójovou omáčku, sůl a tymián. Omáčku mícháme a asi pět minut povaříme. |
4 | Na jehlici napichujeme marinované maso střídavě s paprikou a žampiony. Špízy ugrilujeme, během grilování potíráme zbylou marinádou. |
5 | Špízy podáváme přelité omáčkou. |