Bylinková omáčka s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bylinková omáčka s houbami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 38649 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
50 g | Cibule |
5 ml | Citronová šťáva |
15 g | Estragon |
150 g | Houby čerstvé |
800 ml | Hovězí vývar základní |
15 g | Kerblík |
100 g | Máslo čerstvé |
60 g | Mouka pšeničná hladká |
2 g | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel kudrnka |
8 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 641,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 377,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Estragon, Hovězí vývar základní, Kerblík, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Bylinková omáčka s houbami postup přípravy receptu:
1 | Bylinky posekáme na jemno, cibuli nakrájíme nadrobno, houby pokrájíme na plátky. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme houby, krátce osmahneme, přidáme cibuli a petrželku, orestujeme, zasypeme moukou, necháme spojit s tukem a zalijeme vývarem. Promícháme, provaříme, osolíme a opepříme. Přidáme posekané bylinky, povaříme nejméně 20 minut. Nakonec přidáme kerblík, estragon, ochutíme citronovou šťávou, necháme projít varem a odstavíme. |
3 | Omáčka je vhodná k vařenému masu. |