Bylinková omáčka s houbami

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
22 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
560 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bylinky posekáme na jemno, cibuli nakrájíme nadrobno, houby pokrájíme na plátky.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme houby, krátce osmahneme, přidáme cibuli a petrželku, orestujeme, zasypeme moukou, necháme spojit s tukem a zalijeme vývarem. Promícháme, provaříme, osolíme a opepříme. Přidáme posekané bylinky, povaříme nejméně 20 minut. Nakonec přidáme kerblík, estragon, ochutíme citronovou šťávou, necháme projít varem a odstavíme.
  • 3
    Omáčka je vhodná k vařenému masu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.