Recept

Kukuřičné noky s hlívou ústřičnou a bylinkami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 38654

Ingredience

1 ks Cibule
2 polévková lžíce Créme fraiche
750 g Hlíva ústřičná
300 g Kukuřičná krupice T 600
0,5 polévková lžíce Majoránka
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel - nať
50 g Sýr Niva (Rokfór)
50 g Sýr Čedar
2 kávová lžička Sůl
0,5 polévková lžíce Tymián čerstvý
1,1 l Voda pitná
3 stroužek Česnek
0,5 polévková lžíce Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 512 kcal
Kilojoule 2 144kJ
20% Sacharidy 73 g
16% Tuky 12 g
33% Sodík 653 mg
32% Bílkoviny 18 g

Kukuřičné noky s hlívou ústřičnou a bylinkami postup přípravy receptu:

1

Hlívu ústřičnou očistíme, omyjeme a tvrdou spodní část odřízneme. Houby pokrájíme na plátky. Omyjeme a drobně pokrájíme lístky čerstvých bylinek: petrželovou nať, šalvěj, tymián a majoránku. Očistíme cibuli s česnekem, který prolisujeme, cibuli pokrájíme nadrobno. Oba druhy sýra nastrouháme, dáme do mísy a promícháme.

2

V hrnci přivedeme k varu 1.1 dl vody, 1 lžíci másla, zmírníme teplotu, přidáme sůl a pomalu přisypáváme kukuřičnou krupici. Za občasného míchání ji pomalu vaříme, necháme jen probublávat přibližně 20 minut. Když kukuřice zhoustne na hustou kaši, odstavíme ji z plotny.

3

Mezitím v pánvi rozpálíme olej s máslem. Zpěníme cibuli s česnekem, přidáme hlívu, všechny bylinky kromě petrželky a za stálého míchání pomalu smažíme dozlatova (10-13 minut). Ochutíme solí (0.5-1 lžička), bílým pepřem, přimícháme petrželku, 2 lžíce Crème fraîche a odstavíme z plotny.

4

Dvěma polévkovými lžícemi, které vždy namočíme do poháru s vodou (2 dl), vykrajujeme z horké kukuřičné kaše noky a dáme je do mísy se sýrem a v sýru je obalíme.

5

Na talíře nabereme usmaženou hlívu ústřičnou s bylinkami, přidáme k ní kukuřičné noky a podáváme.

6

Domácí krémová smetana - Crème fraîche [37800]:

7

Den předem vyšleháme 2.5 dl zakysané smetany se 2 lžícemi podmáslí. Šleháme 1 minutu na konzistenci krému, pak zakryjeme a necháme v pokojové teplotě 12 hodin stát.

8

Druhý den takto připravenou krémovou smetanu použijeme podle potřeby k ochucení pokrmů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept