Kančí nudličky s houbami a těstovinami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí nudličky s houbami a těstovinami
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 38667 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Kančí kýta |
80 ml | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Solamyl - bramborový škrob |
150 g | Sýr Čedar |
Na houbovou směs | |
---|---|
1 ks | Cibule |
150 g | Houby čerstvé |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Voda pitná |
Na těstoviny | |
0,5 kávová lžička | Sůl |
500 g | Tagliatelle |
2 l | Voda pitná |
Na bešamel | |
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
50 g | Máslo čerstvé |
300 ml | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2 špetka | Muškátový květ |
3 ks | Pepř černý celý |
0,3 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 62,4mg |
Draslík | 665,3mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 475,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,1mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sýr Čedar, Cibule, Sůl, Voda pitná, Sůl, Voda pitná, Bobkový list, Cibule, Muškátový květ, Pepř černý celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kančí kýta, Solamyl - bramborový škrob, Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Tagliatelle, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kančí nudličky s houbami a těstovinami postup přípravy receptu:
1 | Houby nakrájíme a udusíme doměkka, cibuli nakrájíme nadrobno. Česnek prolisujeme. Kýtu nakrájíme na nudličky a obalíme ve škrobu. |
2 | Cibuli zpěníme na másle, přidáme česnek, pepř, sůl a houby a asi pět minut dusíme. Poté směs necháme zchladnout a umeleme. |
3 | Připravíme bešamelovou omáčku z máslové jíšky, do které zašleháme mléko, přidáme nakrájenou cibuli, bobkový list, pepř, sůl a muškátový květ. Omáčku za častého míchání povaříme dvacet minut. Poté omáčku přecedíme. |
4 | V osolené vodě uvaříme tagliatelle, scedíme, necháme okapat a držíme na teple. |
5 | Nudličky masa usmažíme v silnostěnném hrnci, přimícháme bešamelovou omáčku, mletou houbovou směs, prohřejeme, vmícháme těstoviny a muškátový květ. |
6 | Servírujeme posypané ustrouhaným sýrem. |