Mrkev s vodnicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkev s vodnicí
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 38670 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
350 g | Brukev řepka |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
30 g | Máslo čerstvé |
15 g | Máta |
400 g | Mrkev kořen |
3 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
300 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 382,5mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 64,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Máta, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brukev řepka, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Mrkev s vodnicí postup přípravy receptu:
1 | Na kousky nakrájenou zeleninu dáme do hrnce s vývarem, máslem, cukrem, solí a pepřem. Uvedeme do varu. Podusíme přikryté asi 10 minut, až do změknutí zeleniny. |
2 | Sejmeme pokličku a prudce podusíme, až se tekutina vypaří a vytvoří na zelenině lesklou vrstvu. Vmícháme bylinky a servírujeme. |