Jednoduchý recept

Vepřový řízek olomoucký

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 38674

Ingredience

400 g Bramborová kaše
20 g Citrony
40 g Mouka pšeničná hladká
2 g Pepř černý mletý
60 g Strouhanka
60 g Sádlo škvařené
5 g Sůl
120 g Tvarůžky olomoucké malé
1 ks Vejce slepičí
400 g Vepřová kýta
40 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 614 kcal
Kilojoule 2 570kJ
9% Sacharidy 33 g
50% Tuky 37 g
49% Sodík 983 mg
63% Bílkoviny 35 g

Vepřový řízek olomoucký postup přípravy receptu:

1

Vepřovou kýtu nakrájíme na čtyři plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Šunku nakrájíme na tenké plátky a po jednom plátku položíme na řízky. Přidáme po jednom kolečku olomouckých tvarůžků, přehneme napůl a zpevníme párátky. Plněné řízky obalíme v mouce, namočíme v rozkvedlaném vejci a nakonec obalíme ve strouhance.

2

Smažíme v rozpáleném sádle dozlatova, upravíme na talíře, doplníme bramborovou kaší a ozdobíme plátkem citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept