Kančí řízky s opečenou oblohou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí řízky s opečenou oblohou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 38682 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Anglická slanina |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
800 g | Kančí kýta |
1 kávová lžička | Koření grilovací |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Sádlo vepřové škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 34,0mg |
Draslík | 187,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 19,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Kančí kýta, Koření grilovací, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Kančí řízky s opečenou oblohou postup přípravy receptu:
1 | Kančí kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme, potřeme prolisovaným česnekem a hořčicí, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením, zakapeme olivovým olejem a pod fólií necháme přes noc marinovat. |
2 | Marinované řízky obalíme v mouce a usmažíme na sádle. |
3 | Anglickou slaninu opečeme na lžíci oleje, zvlášť na zbylém oleji osmažíme cibuli nakrájenou na kolečka. |
4 | Usmažené řízky podáváme obložené slaninou a cibulí. |