Špalíčky s povidly

30 min.

Ingredience

    • 2litryVoda pitná
    • 500gramůMouka polohrubá
    • 3decilitryMléko polotučné
    • 2kusyVejce slepičí
    • 1lžičkaSůl
    • 20gramůCukr krupice
    • 20gramůCukr vanilka
    • 100gramůPovidla švestková
    • 100gramůMáslo jihočeské
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
791 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
27 g
Sacharidy
120 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na vál vysypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, kam vyklepneme celé vejce, vylijeme pomalu mléko a rukama vypracujeme středně tuhé těsto, z kterého utvoříme plát o průměru 2 cm a z něho krájíme špalíčky o délce 4 cm. Vložíme je do vařící, osolené vody a povaříme asi 10 minut. Až vyplavou nahoru, jsou uvařené. Scedíme, propláchneme studenou vodou, vysypeme do mísy a pomastíme rozehřátým máslem. Povidla promícháme teplou vodou, vanilkovým cukrem a cukrem krupicí, vylijeme do mísy na máslem omaštěné špalíčky, promícháme a porcujeme na mělký talíř.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.