Recept

Makarony s japonskou omáčkou a houbami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 38703

Ingredience

0,5 dl Bujón houbový
3 ks Cibulka jarní
400 g Hlíva ústřičná
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Olej olivový
3 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
5 polévková lžíce Omáčka Teriyaki
1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
1 polévková lžíce Pažitka
100 g Rajčata sušená sterilovaná
2 polévková lžíce Sherry brandy
1 dl Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
2,5 polévková lžíce Voda pitná
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 329 kcal
Kilojoule 1 377kJ
5% Sacharidy 19 g
34% Tuky 25 g
41% Sodík 825 mg
11% Bílkoviny 6 g

Makarony s japonskou omáčkou a houbami postup přípravy receptu:

1

Hlívu ústřičnou očistíme, omyjeme a osušíme. Tvrdší konce odkrojíme a z hlívy nakrájíme větší plátky ve tvaru mušlí. Houby potřeme japonskou marinádou Teriyaky (2 lžíce). Očistíme a omyjeme jarní cibulku, kterou pokrájíme zešikma na kroužky dlouhé asi 2 cm. Omytou pažitku pokrájíme nadrobno. Oloupaný česnek posekáme nadrobno.

2

V hrnci si přivedeme vodu k varu, přimícháme 1 lžičku soli, 1 lžičku olivového oleje a makaróny. Uvaříme je podle návodu na skus, těstoviny scedíme, necháme okapat, poté je vrátíme do hrnce a promícháme se sójovou omáčkou.

3

V pánvi na rozpáleném ořechovém oleji s máslem zpěníme cibuli, potom ji vyjmeme. Na ten samý rozpálený omastek dáme plátky hlívy. Zprudka je orestujeme dozlatova z každé strany po 2 minutách. Vrátíme zpět cibuli, přimícháme zbytek Teriyaky, smetanu a houbový bujon. Vše společně povaříme 3-4 minuty. Sušená sterilovaná rajčata pokrájíme na proužky a přidáme je do pánve s hlívou. Přilijeme 2 lžíce sladké Sherry (Sherry Canasta), promícháme a odstavíme z plotny.

4

Makarony smícháme s houbovou směsí, rozdělíme porce na talíře, posypeme pažitkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept