Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 80 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 38714

Ingredience

3 kávová lžička Droždí
550 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Mouka žitná bílá
1 špetka Sůl
525 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 439 kcal
Kilojoule 1 835kJ
25% Sacharidy 89 g
2% Tuky 2 g
12% Sodík 245 mg
26% Bílkoviny 15 g

Pain tordu postup přípravy receptu:

1

Nejdříve připravíme kvásek. Do velké zavařovací sklenice nasypeme lžičku droždí a zalijeme 325 ml vlažné vody. Přimícháme 250 g mouky a necháme dva dny odpočívat pod utěrkou při pokojové teplotě. Dvakrát až třikrát denně směs promícháme, druhý den bude kvásek nakysle vonět.

2

Do mísy nasypeme droždí a zalijeme vodou. Necháme pět minut odpočívat a pak přidáme mouku a špetku soli. Vše pořádně zamícháme. Do mísy přidáme 250 ml kvásku a vše pořádně zamícháme.

3

Těsto vyklopíme na pracovní stůl a minimálně pět minut hněteme. Těsto vložíme zpět do mísy a necháme hodinu kynout. Po hodině vytvarujeme válec cca 30 centimetrů dlouhý, do kterého uděláme uprostřed po celé jeho délce prohlubeň. K tomu můžeme využít rukojeť vařečky. Pak těsto zakroutíme, jako bychom ždímali oblečení. Pokroucený chléb dáme na plech, kde necháme ještě hodinu a půl kynout. Na závěr už jen stačí posypat moukou a dát na 1 hodinu do trouby při teplotě 220 stupňů Celsia.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept