Recept

Kančí plec s vepřovými ledvinkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 38720

Ingredience

2 ks Cibule
600 g Kančí plec
0,3 kávová lžička Nové koření mleté
80 ml Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
300 g Vepřové ledvinky
600 ml Voda pitná
Na jíšku
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
220 ml Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 569 kcal
Kilojoule 2 379kJ
2% Sacharidy 6 g
57% Tuky 43 g
8% Sodík 157 mg
67% Bílkoviny 38 g

Kančí plec s vepřovými ledvinkami postup přípravy receptu:

1

Ledvinky očistíme, vykrájíme tuk a močovody, rozpůlíme a pokrájíme na silnější nudličky. Poté je spaříme horkou vodou a propláchneme pečlivě ještě v několikrát v čerstvé vodě.

2

Cibuli krájíme nadrobno, maso z plece na silné nudličky.

3

V kastrole zpěníme cibuli, přidáme maso, osmažíme, opepříme a zalijeme vodou. Pod poklicí dusíme do poloměkka, poté přimícháme ledvinky, směs zahustíme jíškou (kterou jsme připravili z másla a mouky a rozředili smetanou), na mírném plameni nakonec za častého míchání provaříme alespoň patnáct minut. Ochutíme kmínem, novým kořením, osolíme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept