Kančí plec s vepřovými ledvinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí plec s vepřovými ledvinkami
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 38720 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
600 g | Kančí plec |
0,3 kávová lžička | Nové koření mleté |
80 ml | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
300 g | Vepřové ledvinky |
600 ml | Voda pitná |
Na jíšku | |
---|---|
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
220 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 249,4mg |
Draslík | 197,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 119,6mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,0mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kančí plec, Olej rostlinný, Sůl, Vepřové ledvinky, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Nové koření mleté, Pepř černý mletý, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kančí plec s vepřovými ledvinkami postup přípravy receptu:
1 | Ledvinky očistíme, vykrájíme tuk a močovody, rozpůlíme a pokrájíme na silnější nudličky. Poté je spaříme horkou vodou a propláchneme pečlivě ještě v několikrát v čerstvé vodě. |
2 | Cibuli krájíme nadrobno, maso z plece na silné nudličky. |
3 | V kastrole zpěníme cibuli, přidáme maso, osmažíme, opepříme a zalijeme vodou. Pod poklicí dusíme do poloměkka, poté přimícháme ledvinky, směs zahustíme jíškou (kterou jsme připravili z másla a mouky a rozředili smetanou), na mírném plameni nakonec za častého míchání provaříme alespoň patnáct minut. Ochutíme kmínem, novým kořením, osolíme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.