Červené zelí po italsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Červené zelí po italsku
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 38734 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
250 g | Cibule |
125 g | Cukr krupice |
150 g | Jablka |
3 špetka | Muškátový oříšek |
4 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
3 g | Pepř černý mletý |
60 g | Rozinky tmavé |
3 g | Skořice mletá |
40 g | Slanina vepřová |
5 g | Sůl |
250 ml | Víno červené |
1 kg | Zelí hlávkové červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 5,4mg |
Draslík | 684,6mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 119,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Jablka, Muškátový oříšek, Ocet vinný červený, Olej slunečnicový, Skořice mletá, Slanina vepřová, Sůl, Víno červené, Zelí hlávkové červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Rozinky tmavé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Červené zelí po italsku postup přípravy receptu:
1 | V pánvi rozpálíme slunečnicový olej, vložíme kostičky slaniny a vyškvařujeme dokřupava. |
2 | Přidáme cukr a krátce 1-2 minuty mícháme, až cukr zezlátne. |
3 | Vložíme nasekanou cibuli, nakrájené zelí, nakrájené jablko a zamícháme. |
4 | Vlijeme víno a polovinu octa, pak přidáme rozinky, kmín, |
5 | skořici, muškátový oříšek a podle chuti sůl a pepř. Zakryjeme a mírně podusíme 30 minut, nebo až je zelí měkké, ale pevné. Někdy je zelí třeba ještě při dušení podlít. |
6 | Podle chuti vmícháme zbývající cukr a ocet, prohřejeme a podáváme jako přílohu. |