Jednoduchý recept

Červené zelí po italsku

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 38734

Ingredience

250 g Cibule
125 g Cukr krupice
150 g Jablka
3 špetka Muškátový oříšek
4 polévková lžíce Ocet vinný červený
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
3 g Pepř černý mletý
60 g Rozinky tmavé
3 g Skořice mletá
40 g Slanina vepřová
5 g Sůl
250 ml Víno červené
1 kg Zelí hlávkové červené

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 324 kcal
Kilojoule 1 357kJ
16% Sacharidy 59 g
7% Tuky 5 g
26% Sodík 514 mg
9% Bílkoviny 5 g

Červené zelí po italsku postup přípravy receptu:

1

V pánvi rozpálíme slunečnicový olej, vložíme kostičky slaniny a vyškvařujeme dokřupava.

2

Přidáme cukr a krátce 1-2 minuty mícháme, až cukr zezlátne.

3

Vložíme nasekanou cibuli, nakrájené zelí, nakrájené jablko a zamícháme.

4

Vlijeme víno a polovinu octa, pak přidáme rozinky, kmín,

5

skořici, muškátový oříšek a podle chuti sůl a pepř. Zakryjeme a mírně podusíme 30 minut, nebo až je zelí měkké, ale pevné. Někdy je zelí třeba ještě při dušení podlít.

6

Podle chuti vmícháme zbývající cukr a ocet, prohřejeme a podáváme jako přílohu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept