Jednoduchý recept

Velikonoční nádivka lehká

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 38740
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
20 g Kopřiva
70 g Máslo jihočeské
3 dl Mléko polotučné
1 kávová lžička Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
150 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
400 g Uzené maso vařené
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 364 kcal
Kilojoule 1 525kJ
3% Sacharidy 10 g
42% Tuky 32 g
10% Sodík 205 mg
11% Bílkoviny 6 g

Velikonoční nádivka lehká postup přípravy receptu:

1

Do mísy rozklepneme celá vejce, vlijeme mléko, osolíme, opepříme, metličkou rozšleháme, přidáme na malé kostky nakrájené vařené maso. Přimícháme prolisovaný česnek, nasekané kopřivy a petrželovou nať. Suroviny posypeme strouhankou, aby se směs zahustila. Všechno ještě jednou důkladně promícháme.

2

Připravenou směs přeložíme na máslem vymazaný a strouhankou vysypaný pekáč, který vložíme do horké trouby a dozlatova pečeme 30 minut.

3

Upečenou nádivku necháme vychladnout a nakrájíme na úhledné větší kostky nebo čtverce. Upravíme je na mělký talíř a podáváme.

Poznámka

Velikonoční nádivku nabízíme studenou na mělkém talíři, ozdobenou nadrobno nasekaným pórkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept