Krůtí medailonky se smrži a smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí medailonky se smrži a smetanou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 38756 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
600 g | Krůtí prsa |
2 polévková lžíce | Maizena - kukuřičný škrob |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
30 ml | Olej slunečnicový |
4 polévková lžíce | Omáčka Teriyaki |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
4 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
250 g | Smrže čerstvé |
1,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 219,5mg |
Draslík | 485,1mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 125,3mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kopr čerstvý, Krůtí prsa, Olej slunečnicový, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maizena - kukuřičný škrob, Máslo čerstvé, Omáčka Teriyaki, Pepř 4 barev, Smetana 33% (šlehačka), Smrže čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí medailonky se smrži a smetanou postup přípravy receptu:
1 | Omytá a osušená krůtí prsa nakrájíme na kousky velikosti sousta. Potřeme marinádou Teriyaky a necháme 3 hodiny v chladničce marinovat. |
2 | Čerstvé smrže očistíme a omyjeme. Cibuli očistíme a drobně pokrájíme. 2 dl smetany vyšleháme na tuhou šlehačku. Snítky kopru omyjeme, lístky otrháme a odložíme do misky na ozdobu. |
3 | Marinovaná prsa obalíme v Maizeně. V hluboké pánvi rozpálíme olej a krůtí maso zprudka restujeme přibližně 3 minuty z každé strany dozlatova. Posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev, promícháme a vyjmeme z pánve. Olej slijeme a místo něj dáme do pánve máslo a cibuli, kterou zpěníme. Přidáme smrže, promícháme a krátce s cibulí restujeme (2-3 minuty). Podle chuti houby osolíme a opepříme. |
4 | Přilijeme 2 dl smetany a přidáme krůtí maso. Společně vše za stálého míchání přivedeme k varu, vaříme asi 2 minuty a pánev odstavíme. |
5 | Nakonec přimícháme tuhou šlehačku. Na talíře rozdělíme porce masa se smrži, ozdobíme lístky kopru a servírujeme. |