Jednoduchý recept

Krůtí medailonky se smrži a smetanou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 38756

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
600 g Krůtí prsa
2 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
30 ml Olej slunečnicový
4 polévková lžíce Omáčka Teriyaki
4 kávová lžička Pepř 4 barev
1 kávová lžička Pepř bílý
4 dl Smetana 33% (šlehačka)
250 g Smrže čerstvé
1,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 790 kcal
Kilojoule 3 305kJ
6% Sacharidy 22 g
81% Tuky 61 g
41% Sodík 816 mg
68% Bílkoviny 38 g

Krůtí medailonky se smrži a smetanou postup přípravy receptu:

1

Omytá a osušená krůtí prsa nakrájíme na kousky velikosti sousta. Potřeme marinádou Teriyaky a necháme 3 hodiny v chladničce marinovat.

2

Čerstvé smrže očistíme a omyjeme. Cibuli očistíme a drobně pokrájíme. 2 dl smetany vyšleháme na tuhou šlehačku. Snítky kopru omyjeme, lístky otrháme a odložíme do misky na ozdobu.

3

Marinovaná prsa obalíme v Maizeně. V hluboké pánvi rozpálíme olej a krůtí maso zprudka restujeme přibližně 3 minuty z každé strany dozlatova. Posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev, promícháme a vyjmeme z pánve. Olej slijeme a místo něj dáme do pánve máslo a cibuli, kterou zpěníme. Přidáme smrže, promícháme a krátce s cibulí restujeme (2-3 minuty). Podle chuti houby osolíme a opepříme.

4

Přilijeme 2 dl smetany a přidáme krůtí maso. Společně vše za stálého míchání přivedeme k varu, vaříme asi 2 minuty a pánev odstavíme.

5

Nakonec přimícháme tuhou šlehačku. Na talíře rozdělíme porce masa se smrži, ozdobíme lístky kopru a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept