Míchaný zelený salát

20 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
59 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
870 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vinnegretta - francouzská zálivka [37226]:
  • 2
    Připravíme kyselou francouzskou zálivku, zvanou "Vinegretta":
  • 3
    Do mísy dáme provensálské bylinky, sůl, pepř, cukr, citronovou šťávu, jablečný ocet a vše dobře promícháme. Pak postupně zašleháváme olivový olej s dijonskou hořčicí a šleháme metličkou tak dlouho, dokud nebude omáčka jednolitá.
  • 4
    Listy salátu natrháme na kousky a vložíme je do velké salátové mísy. Přidáme řeřichu, polníček, na kousky natrhané saláty a promícháme.
  • 5
    Salát zalijeme zálivkou a lehce promícháme. Posypeme pažitkou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.