Špenátový salát s krutony

25 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
277 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
15 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vinnegretta - francouzská zálivka [37226]:
  • 2
    Připravíme kyselou francouzskou zálivku, zvanou "Vinegretta":
  • 3
    Do mísy dáme provensálské bylinky, sůl, pepř, cukr, citronovou šťávu, jablečný ocet a vše dobře promícháme. Pak postupně zašleháváme olivový olej s dijonskou hořčicí a šleháme metličkou tak dlouho, dokud nebude omáčka jednolitá.
  • 4
    Špenátové lístky roztrháme na menší kousky a vložíme je do salátové mísy.
  • 5
    Krutony: Chléb nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozehřejeme slunečnicový olej, přidáme drcený česnek a smažíme 1 minutu. Přidáme chlebové kostky a smažíme za stálého míchání 1-2 minuty dozlatova
  • 6
    a dokřupava. Vyjmeme krutony a osušíme je na papírovém ubrousku.
  • 7
    Na pánev dáme slaninu a vyškvaříme ji dokřupava.
  • 8
    Špenátové listy posypeme slaninou. Salát polijeme zálivkou, osolíme a opepříme podle chuti a jemně smícháme. Povrch posypeme krutony a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.