Recept

Špenátový salát s krutony

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 38774

Ingredience

3 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
3 g Pepř černý mletý
120 g Slanina vepřová
5 g Sůl
1 stroužek Česnek
500 g Špenát listový čerstvý
Vinnegretta - francouzská zálivka [37226]
1,5 polévková lžíce Citronová šťáva
0,8 kávová lžička Cukr třtinový
0,8 kávová lžička Hořčice Dijonská
0,8 polévková lžíce Ocet jablečný
4,5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
0,8 kávová lžička Pepř černý mletý
1,5 kávová lžička Provensálské koření
0,8 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 306 kcal
Kilojoule 1 281kJ
6% Sacharidy 20 g
20% Tuky 15 g
43% Sodík 857 mg
13% Bílkoviny 7 g

Špenátový salát s krutony postup přípravy receptu:

1

Vinnegretta - francouzská zálivka [37226]:

2

Připravíme kyselou francouzskou zálivku, zvanou "Vinegretta":

3

Do mísy dáme provensálské bylinky, sůl, pepř, cukr, citronovou šťávu, jablečný ocet a vše dobře promícháme. Pak postupně zašleháváme olivový olej s dijonskou hořčicí a šleháme metličkou tak dlouho, dokud nebude omáčka jednolitá.

4

Špenátové lístky roztrháme na menší kousky a vložíme je do salátové mísy.

5

Krutony: Chléb nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozehřejeme slunečnicový olej, přidáme drcený česnek a smažíme 1 minutu. Přidáme chlebové kostky a smažíme za stálého míchání 1-2 minuty dozlatova

6

a dokřupava. Vyjmeme krutony a osušíme je na papírovém ubrousku.

7

Na pánev dáme slaninu a vyškvaříme ji dokřupava.

8

Špenátové listy posypeme slaninou. Salát polijeme zálivkou, osolíme a opepříme podle chuti a jemně smícháme. Povrch posypeme krutony a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept