Salát s bramborami a jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s bramborami a jablky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 38782 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
750 g | Brambory |
150 g | Celer řapíkatý |
100 g | Cibule červená |
220 g | Jablka |
120 ml | Majonéza |
15 g | Pažitka |
3 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
Vinnegretta - francouzská zálivka [37226] | |
---|---|
1,5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,8 kávová lžička | Cukr třtinový |
0,8 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
0,8 polévková lžíce | Ocet jablečný |
4,5 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
0,8 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1,5 kávová lžička | Provensálské koření |
0,8 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 639,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer řapíkatý, Jablka, Pažitka, Sůl, Citronová šťáva, Cukr třtinový, Ocet jablečný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Majonéza, Pepř černý mletý, Hořčice Dijonská, Pepř černý mletý, Provensálské koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej olivový extra panenský nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Salát s bramborami a jablky postup přípravy receptu:
1 | Vinnegretta - francouzská zálivka [37226]: |
2 | Připravíme kyselou francouzskou zálivku, zvanou "Vinegretta": |
3 | Do mísy dáme provensálské bylinky, sůl, pepř, cukr, citronovou šťávu, jablečný ocet a vše dobře promícháme. Pak postupně zašleháváme olivový olej s dijonskou hořčicí a šleháme metličkou tak dlouho, dokud nebude omáčka jednolitá. |
4 | Brambory oloupeme a dáme do velkého hrnce vroucí osolené vody a vaříme je 10-15 minut nebo doměkka. Slijeme, necháme trochu prochladnout a nakrájíme na kousky. |
5 | Brambory dáme do velké salátové mísy, přidáme zálivku vinaigrette a promícháme v ní vlažné brambory. Vmícháme nakrájený celer, cibuli a jablka a promícháme, aby byly všechny přísady ochuceny zálivkou, pak osolíme a opepříme. Zakryjeme a dáme do chladna nejméně na 1 hodinu. |
6 | Lehce vmícháme majonézu, ochutnáme, posypeme pažitkou a ihned podáváme. |