Celerový salát s jogurtem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celerový salát s jogurtem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 38784 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
500 g | Celer bulvový |
40 ml | Citronová šťáva |
40 g | Okurky nakládané |
20 g | Petržel - nať |
Zálivka | |
---|---|
1 kávová lžička | Hořčice |
150 ml | Jogurt bílý |
20 g | Kapary |
2 polévková lžíce | Majonéza |
3 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 4,3mg |
Draslík | 363,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Citronová šťáva, Okurky nakládané, Jogurt bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Hořčice, Kapary, Majonéza, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Celerový salát s jogurtem postup přípravy receptu:
1 | Zálivka: smícháme jogurt, majonézu, kapary, dijonskou hořčici a podle chuti sůl a pepř. |
2 | Očištěný celer nakrájíme na tenké nudličky a dáme do mísy se studenou vodou. Přidáme citronovou šťávu a zamícháme. |
3 | Celer scedíme a vsypeme do salátové mísy. Zalijeme zálivkou a promícháme. |
4 | Nakonec salát ozdobíme okurkami, nasekanou petrželkou a servírujeme. |