Recept

Rýžová kaše s houbami a hovězím vývarem

  • Korea
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 220 minut
Doba přípravy: 180 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 38797

Ingredience

50 g Hovězí maso zadní
180 g Rýže loupaná
10 g Shiitake houby
1,4 l Voda pitná
Kořenící omáčka
2,3 g Cibule
2 ml Olej sezamový
12 ml Omáčka sojová světlá
9 ml Omáčka sójová
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sezam - semena
2 špetka Sůl
1,4 g Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 186 kcal
Kilojoule 779kJ
10% Sacharidy 38 g
1% Tuky 1 g
14% Sodík 281 mg
11% Bílkoviny 6 g

Rýžová kaše s houbami a hovězím vývarem postup přípravy receptu:

1

Česnek oloupáme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupáme a nasekáme ji nadrobno. Plátky česneku a nasekanou cibuli smícháme s dalšími ingrediencemi na přípravu kořenící omáčky a směs vymícháme dohladka. Propláchnutou rýži necháme namočenou ve vodě 2 hodiny a potom ji necháme okapat. Maso očistíme od šlach, propláchneme ho pod tekoucí vodou a nakrájíme na 3 cm silné plátky. Tyto masové plátky promícháním obalíme v jedné polovině připravené, kořenící omáčky.

2

Houby namočíme na 1 hodinu do studené vody, necháme je okapat a potom z nich odkrojíme nožičky. Kloboučky hub nakrájíme na plátky a obalíme je v druhé polovině kořenící omáčky. Namočenou a okapanou rýži roztlučeme paličkou na poloviční zrnka. Rozehřejeme v hlubší pánvi olej, na kterém orestujeme roztlučenou rýži, kousky masa a houbové plátky. Orestovanou směs zalijme vodou a dusíme asi 5 minut, dolijeme vodu a vaříme dalších 5 minut na prudkém ohni. Potom oheň zmírníme a dusíme dalších 10 minut, dokud rýže nenabobtná. Nakonec rýži ochutíme sójovou omáčkou a solí a krátce povaříme.

3

Kaši podáváme horkou, jako hlavní chod.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept