Vepřové výpečky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové výpečky
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 388 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 g | Česnek |
200 g | Cibule |
1 g | Pepř černý mletý |
30 g | Sůl |
1000 g | Vepřový bok |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 72,0mg |
Draslík | 227,7mg |
Vláknina | 859,0mg |
Vitamín A | 10,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Sůl, Vepřový bok, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové výpečky postup přípravy receptu:
1 | Vepřový bůček opláchneme, zbavíme kostí a nakrájíme jej na stejné kousky. |
2 | Maso osolíme, opepříme a promícháme s oloupanou, na větší kousky nakrájenou cibulí a s utřeným česnekem. Vložíme do pekáče, podlijeme vodou a dáme do rozehřáté trouby péci. Během pečení občas zamícháme a dbáme, aby se nepřipálila cibule. |
3 | Měkké, dozlatova upečené maso vyjmeme z pekáče a zalijeme procezeným vypečeným tukem. |
4 | Výpečky podáváme teplé s kyselým zelím a bramborami nebo studené s chlebem. |