Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 38803

Ingredience

1 ks Cibule
3 polévková lžíce Džem brusinkový
350 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
400 g Hříbky čerstvé
1 kávová lžička Koření Zvěřina
1 špetka Muškátový oříšek
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Nové koření mleté
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 kávová lžička Pepř černý mletý
80 g Slanina vepřová
4 polévková lžíce Smetana zakysaná 15%
700 g Srnčí panenka
2,5 kávová lžička Sůl
1 dl Víno červené
4 dl Zvěřinový vývar
1 špetka Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 392 kcal
Kilojoule 1 640kJ
6% Sacharidy 22 g
41% Tuky 31 g
44% Sodík 886 mg
11% Bílkoviny 6 g

Srnčí na na houbách postup přípravy receptu:

1

Slaninu nakrájíme na dlouhé hranolky (1 x 1 cm). Hřiby očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Očištěnou cibuli drobně pokrájíme. Konzervované zelené fazolky scedíme a necháme okapat.

2

Několik dní odleželou srnčí panenku odblaníme, dobře omyjeme a osušíme. Prošpikujeme ji podélně slaninou a maso nakrájíme přes vlákno na plátky silné asi 2 cm. Pěstí je mírně rozklepeme.

3

V pánvi rozehřejeme máslo (2 lžíce), na kterém zpěníme cibuli, přidáme k ní plátky hříbků a osmažíme je z každé strany dozlatova. Osolíme (0.5-1 lžička), posypeme bílým pepřem, přilijeme 4 dl silného vývaru a červené víno Madeiru. Vše přivedeme k varu a za občasného promíchání vaříme přibližně 4-5 minut. Omáčku dochutíme solí, špetkou zázvoru, špetkou muškátového oříšku a špetkou nového koření. Přimícháme brusinkový džem a provaříme.

4

V kastrolu rozpálíme olej s máslem (2 lžíce) a plátky prudce restujeme po 1-2 minutách z každé strany. Maso osolíme (1 lžička), posypeme čerstvě pomletým pepřem čtyř barev a zvěřinovým kořením.

5

Na talíře rozdělíme plátky masa, zalijeme hříbkovou omáčkou. K okraji talíře položíme zelené fazolky. Každou porci ozdobíme vrchovatou lžicí husté zakysané smetany a servírujeme.

Poznámka

Jako přílohu k srnčímu masu podáváme opékané brambory, krokety nebo hranolky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept