Recept

Pomerančový dort s ořechovo-čokoládovým krémem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 38806

Ingredience

1 ks Citrony
280 g Cukr moučkový
220 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Pomeranče
7 ks Vaječný bílek slepičí
7 ks Vaječný žloutek slepičí
Na formu
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Máslo čerstvé
Krém
100 g Cukr vanilka
150 g Máslo čerstvé
120 g Ořechy lískové pražené
120 g Čokoláda hořká
Mandlové těsto
100 g Cukr moučkový
120 g Mandle
0,5 ks Vaječný bílek slepičí
Ozdoba a rosol
15 g Agar
0,5 ks Citrony
150 g Cukr krupice
5 ks Pomeranče
0,1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

68% Kalorie 1,349 kcal
Kilojoule 5 643kJ
51% Sacharidy 182 g
83% Tuky 62 g
5% Sodík 108 mg
46% Bílkoviny 26 g

Pomerančový dort s ořechovo-čokoládovým krémem postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme žloutky, cukr, strouhanou kůru a šťávu z pomeranče a citronu a utřeme do husté hmoty. Přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.

2

Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme cca 50 minut. Hotový dort necháme vychladnout, jednou nebo dvakrát překrojíme a naplníme krémem. Části složíme na sebe, dokola obalíme plátkem z mandlového těsta a na okraji dozdobíme válečkem z téhož těsta. Povrch poklademe kousky oloupaného pomeranče uvařeného v cukru a citronové šťávě a zalijeme ovocným rosolem.

3

Na krém utřeme máslo s vanilkovým cukrem, přidáme mleté ořechy a strouhanou čokoládu.

4

Na mandlové těsto spaříme mandle, oloupeme, nastrouháme a v hmoždíři utlučeme s cukrem a bílkem. Těsto rozválíme na tenký plát.

5

Na ozdobení oloupeme pomeranče, odstraníme jádra, rozdělíme na osminy a vložíme do trošky vody s cukrem a šťávou vymačkanou z citronu. Necháme projít varem, vyjmeme a vychladlé poklademe na dort. Do vyvařené šťávy přidáme rozvařený agar a když zhoustne, procedíme a přelijeme pomeranče.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept