Bramboráky od Rýna - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramboráky od Rýna
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 3881 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 kg | Brambory |
2 ks | Cibule |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
10% Kalorie 206 kcal
Kilojoule 864kJ
10% Sacharidy 36 g
4% Tuky 3 g
6% Sodík 126 mg
19% Bílkoviny 11 g
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.

Bramboráky od Rýna postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme a nastrouháme na jemno cibuli také. Promícháme, přidáme vejce a osolíme. |
2 | Plech vyložíme pečícím papírem a lžící tvoříme placičky. Pečeme v předehřáté troubě z každé strany celkem asi 25 minut do křupava. |
3 | Podáváme nasladko nebo jako přílohu k masům. |